For køber:

Køb af campingplads er en stor beslutning som vedrører hele familien. For at købe en campingplads skal en masse forudsætninger være opfyldt både mentalt og økonomisk.

Processen:

Som udgangspunkt skal man overveje følgende: Er man 100% klar til at ændre hele familiens livsstil? Man skal have gjort op med sig selv, at man ikke længere vil have sikkerhed i fast ansættelse, at man skal flytte fra det sted, hvor man måske har boet mange år, at man er klar til måske at flytte til en anden del af landet. Når man har tænkt disse tanker igennem skal det holdes op mod alt det positive, der opvejer ovenstående. Man bliver uafhængig af en arbejdsgiver, og er nu den, der har fingeren på pulsen, man arbejder for sig selv og dette giver et kæmpe energipust og glæde i tilværelsen. Pludselig er man sammen i familien om at drive et sted og skabe nogle rammer, som hele familien støtter op om. Man bor typisk på pladsen, som jo oftest ligger nogle naturskønne steder, og er omgivet af folk, der elsker at campere på netop jeres plads. Som campingpladsejer skal man være god til at tale med folk og have tålmodighed til at stoppe op og høre lidt om vind og vejr (også selvom man lige har talt med en anden campist om akkurat det samme). Personlig kontakt til pladsens gæster er alfa og omega, da det betyder noget for campister, at lejrchefen er på bølgelængde med sine gæster.

Forudsætningerne:

Nogle købere er praktiske anlagte, har måske en håndværksmæssig baggrund, og andre er mere hjemme i de økonomiske- eller markedsføringsmæssige områder, men uanset om man er det ene eller det andet, så kan man altid købe sig til de ydelser, som man ikke lige selv besidder. Er man ikke god med en skruetrækker, må man ringe efter en håndværker, og er man ikke god til at bogføre, så er der masser af firmaer, der kan være behjælpelige med dette. Man skal derfor ikke lade sig begrænse af sin formåen, og samtidig skal man huske, at godt købmandskab fornægter sig aldrig.

Økonomien:

Som tiderne er nu, skal man have en egenkapital på minimum 20% af campingpladsens pris, og dette kræver som oftest, at man sælger sit hus eller virksomhed. Inden fremvisning af en plads vil det blive påkrævet, at man kan dokumentere, at egenkapitalen er på plads. Fremvisning af en plads kan nemlig ikke sidestilles med fremvisning af et hus ved almindelig huskøb. Ofte ønsker sælger at holde det fortroligt, at pladsen er til salg, for ikke at gøre eventuelle fastliggere nervøse. Et besøg skal derfor altid være diskret og kun ifølge aftale med mægler og sælger. Det er vigtigt, at man har overblik over sin økonomi og er i stand til at vurdere hvilken form for plads, man er i stand til at købe. Er det en plads, hvor den ene part stadig beholder sit arbejde, er det 2 personer – typisk et ægtepar, der skal drive pladsen eller er det et familie projekt, hvor 2 generationer er sammen om at drive pladsen. Er det en enkelt person, som skal drive pladsen vil det typisk være en plads på 50-150 enheder. Er man 2 personer ligger antallet af enheder typisk på 150-300, og er man 2 familier er det + 300 enheder.

For dig som måske blot har brug for rådgivning se: køberrådgivning